1

Ziua Internațională a Spălatului pe mâini: Transformă spălatul mâinilor într-un obicei și contribuie la prevenirea bolilor

Anual, la data de 15 octombrie este marcată Ziua Internațională a Spălatului pe mâini dedicată activității de spălare a mâinilor cu săpun ca o modalitate ușoară, eficientă și accesibilă de prevenire a bolilor și de salvare a vieților.

În acest an, mesajul zilei este „Igiena mâinilor pentru toți” prin care se face apel către întreaga societate pentru a face igiena mâinilor o realitate pentru toți, în special în contextul pandemiei COVID-19, care poate fi controlată inclusiv prin această metodă simplă și elementară a igienei personale.

Spălarea regulată a mâinilor cu săpun poate reduce probabilitatea infecției cu COVID-19 cu 36%. De asemenea, această procedură simplă poate reduce bolile diareice cu 30% – 48%.

În Republica Moldova, conform studiului viziunilor comportamentale privind COVID-19, peste 90% din populația adultă susține că a respectat una din  principalele măsuri de prevenire a infecției: spălarea mâinilor cu săpun timp de 20 de secunde.

Accesul la facilități de spălare a mâinilor, săpun și apă atât în gospodării, cât și în locurile publice, instituții medicale și școli este un prim pas important de prevenire a infecțiilor, inclusiv acest lucru trebuie completat cu acțiuni de promovare a igienei mâinilor, astfel încât aceasta să devină un obicei pentru toți.

Ziua internațională a spălatului pe mâini a fost lansată în anul 2008 de Parteneriatul Global pentru spălarea mâinilor prin activitatea de spălare a mâinilor a peste 120 milioane de copii din peste 70 de țări ale lumii și reprezintă o oportunitate de a proiecta, testa și replica modalități creative  încurajare a oamenilor să se spele pe mâini cu săpun.

Implică-te și tu: transformă spălarea mâinilor într-un obicei și ajută la prevenirea răspândirii COVID-19, precum și a altor infecții!

121574359_2589580931333193_2950659755451395236_o-600x848

foto simbol

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green