Moldova, gazdă excelentă pentru Campionatul European de fotbal pe plajă în 2022

Fotbalul de plajă este un alt sport oficial și în cadrul competițiilor internaționale, având federații naționale în multe dintre țările lumii. Una dintre țările care excelează nu numai la nivel național, dar și internațional este Republica Moldova. Aceasta are echipe renumite, ce ajung până în finalele din Liga Campionilor. Deși nu este la fel de popular precum fotbalul tradițional, pe gazon, aceasta este extrem de apreciat în Republica Moldova.

De asemenea, țara deține de mult timp un palmares al premiilor și un număr mare atât de echipe puternice, cât și sportivi puternici, de-a lungul timpului. Unul dintre sportivii care au făcut și fac în continuare performanțe uimitoare este și Nicolae Ignat. În cadrul finalei din Campionatul European de Fotbal de plajă divizia B 2021, acesta a marcat un gol ce a făcut senzație. Astfel, acesta a reușit să câștige nu numai campionatul, dar și golul anului în acest sport. Despre performanțele Moldovei și Campionatul European din acest an jucătorii pot afla informații suplimentare mai jos.

Jucătorul momentului, Nicolae Ignat

Pentru Republica Moldova, anul 2021 a fost unul extrem de benefic în lumea fotbalului de plajă. Astfel, moldoveanul Nicolae Ignat a ajuns în cadrul acestui sport unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestei țări. Deși are doar 28 de ani, sportivul a reușit să dea lovitura sa de grație din carieră cu golul său celebru din finala campionatului din 2021. În finala din 2021 a Ligii Campionilor Divizia B, Nicolae și echipa sa au adus victoria acasă, împotriva Estoniei. Aceștia au primit suport nu numai de la familiile lor, dar și de la suporteri și de la Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova

Fiind pasionat de fotbal încă de mic, Nicolae a urmat pasiunea sa în viață, sportul. Astfel, acesta și-a început cariera de la vârsta de 14 ani într-o școală de fotbal. Ulterior, Nicolae a ajuns să joace în Divizia Națională de juniori. Cu timpul el s-a îndreptat către futsal, ca mai apoi să intre în lumea fotbalului de plajă. Desigur, fiind un sportiv extrem de dedicat, Nicolae nu urmează doar drumul său în fotbal de plajă, dar poate fi găsit și în campionatele de futsbal și mini-fotbal.

Astfel, aceștia au reușit să adune în cadrul Campionatului din 2021 numeroase rezultate pozitive pe arena din parcul La Izvor. În Moldova, cu ajutorul lui Nicolae Ignat și a echipei sale, fotbalul de plajă a prins tot mai multă popularitate. Acum, tot mai mulți copii tineri sunt încurajați să urmeze acest drum profesional, având atâtea modele de urmat. În prezent, palmaresul jucătorului Nicolae Ignat conține nu numai cele 2 titluri de campion în cadrul Amoliga, dar și un titlu de Campion în Competiția Națională de fotbal pe plajă.

Al doilea an de găzduire a Competiției de către Republica Moldova în curând

Datorită rezultatelor excepționale pe care Republica Moldova le-a obținut anul trecut în cadrul campionatului, aceasta va găzdui și anul acesta meciurile. Astfel, turneul din 2022 are data de început marcată la sfârșitul lunii iulie. Toate meciurile între cele 16 echipe se vor desfășura pe arena „La izvor” din capitala țării, Chișinău. Ulterior, în funcție de rezultatele finale ale competiției, cele mai bune 4 echipe vor merge mai departe în Divizia A. Acestea se vor întâlni acolo cu echipele din cadrul Campionatului European.

Despre Turcia

Echipa Republicii Moldova se pregătește deja asiduu pentru acest turneu, efectuând o serie de cantonamente în Antalya, Turcia. Astfel, selecționerul acestei echipe, Ruslan Pernai, a solicitat de asemenea 12 jucători, care vor efectua 2 meciuri amicale cu naționala Turciei. Până la marele Campionat însă, jucătorii moldoveni trebuie să se pregătească pentru confruntarea cu următoarele echipe:

  • Estonia. În competiția de anul trecut, Republica și-a adjudecat la sfârșitul meciului victoria finală. Cu toate acestea, naționala Estoniei la fotbal pe plajă este o echipă extrem de puternică, ce cu siguranță va dori revanșa. Finala anterioară a fost un meci cu multe emoții pentru ambele tabere, care a avut multe momente cruciale imortalizate.
  • Republica Cehă. O altă echipă puternică ce le-a dat multe bătăi de cap moldovenilor a fost naționala Cehiei, cu jucătorul Lukas Trampota. Acesta a fost clasificat la sfârșitul competiției cu cele mai multe goluri înscrise în Ligă. Astfel, din 5 meciuri jucate în campionat, acesta a reușit să înscrie un total de 7 goluri. Deși nu a câștigat Liga, Cehia a reușit să ocupe poziția a 4-a în cadrul campionatului.
  • Kazahstan. Naționala Kazahstanului nu a reușit să câștige în 2021 titlul de Campioană, însă a reușit să învingă multe alte echipe. Astfel, aceasta a ajuns pe poziția a 3-a, calificându-se în divizia A.

Toată Molodova ține pumnii Naţionalei Republicii

Fotbalul pe plajă a devenit din ce în ce mai popular în Republica Moldova, primind tot mai multă atenție din partea publicului. Având în componența sa o echipă puternică și închegată, naționala Moldovei va aduce cu siguranță tot mai multe titluri acasă. De asemenea, găzduirea Ligii și în acest an reprezintă o ocazie perfectă pentru țară. În concluzie, aceasta va promova nu numai sportivii, dar și țara și sprijinul ei pentru sănătate și sport. Pe final, sperăm ca naționala Republicii să vină cu și mai multe campionate câștigate la sfârșitul lui 2022!